Olajrotációs kompresszor

A nagy múltú, angliai központú volt Hydrovane kompresszorgyárban készülő CompAir V- széria, kiemelkedő élettartamával és üzembiztos működésével vívja ki a felhasználók elismerését. Harminc év gyártási tapasztalata ötvöződik a modernkor technológiájával. Egyszerűfelépítés, kevés hibalehetőség jellemzi a CompAir V-szériát. A “V” elnevezés (az angol vane – lapát – szóból) a kompresszor működési elvére utal. Sűrítőegysége henger alakú, amelyben excentrikusan csapágyazott forgórészt helyeznek el. A forgórész hornyaiban (kirepülő) lapátok vannak.

Az RS kivitelek fordulatszám szabályzóval vannak felszerelve. 4 kW- ig tartályra szerelt változat is hozzáférhető. A karbantartásuk esetenként olaj- és olajszeparátor cserére korlátozódik.

A kompresszió a térfogat- kiszorítás elve alapján jön létre. Sűrítési végnyomás 11 bar, üzemi nyomás 10 bar; Meghajtó motorteljesítményei 1- től 75 kW- ig.

Az ár-összehasonlítás egy konkrét feladat kapcsán a komplett (zajcsillapított, elektronikusan vezérelt) berendezés listaárára vonatkozik.

– Légszállítás: 12.66 m³/min
– Áśzemi nyomás: 7.5 Bar
– Környezeti hangterhelés 1 m. távolságban: 73 dB(A)